Verfraaiing van de gevel én functionele zonwering

In het bijzonder bij ramen in zuid gerichte gevels bieden horizontale luifels de ideale oplossing voor het beheer van de warmtetoetreding door zoninstraling, zonder het vrije doorzicht te belemmeren. Tijdens de zomer, bij hoge stand van de zon, bieden ze een ideale bescherming tegen oververhitting. Tijdens de winter, wanneer de zon laag is, laten ze de warmte in het gebouw binnen. Bovendien zijn deze luifels zeer onderhoudsvriendelijk.

Structurele zonwering biedt naast uitstekende warmte werende eigenschappen ook de mogelijkheid om uw pand of woning extra uitstraling te geven.

De oplossingen bestaan uit verschillende systemen met de keuze tussen vaste of verstelbare lamellen. Alle systemen worden op maat van uw pand en/of woning ontworpen en geïnstalleerd door eigen vakbekwame medewerkers.

Mogelijkheden en varianten

Er kan gekozen worden voor horizontale luifels boven het raam. Dergelijke oplossingen bieden tijdens de zomer een goede beschaduwing zonder het uitzicht naar buiten te verstoren, en laten tijdens de winter, bij lage stand van de zon, de aangename zonnewarmte in uw pand of woning binnenschijnen.

Een andere mogelijkheid zijn aluminium lamellen die verticaal of horizontaal voor de ramen worden bevestigd aan een verankerde draagstructuur op de gevel.