Schaarhekken

Het schaarhek (ook wel schuifhek genoemd) is een product dat uitermate geschikt is voor beveiliging van gevels en deuren. Door gebruikmaking van de zo kenmerkende scharende constructie laat het schaarhek zich eenvoudig inklappen en tot een pakket van geringe afmetingen reduceren.

Of het nu een oud monument of een modern pand is, het schaarhek voelt zich in elke situatie thuis. Schaarhekken zullen in de meeste situaties geen problemen opleveren bij een aanvraag voor een vergunning.

Het systeem wordt gemonteerd door het hek op te hangen aan de boven rail. Afhankelijk van de toepassing wordt er een U of T onder rail gebruikt, die er voor zorgt dat het hek soepel en licht loopt. Omdat het hek aan de boven rail wordt opgehangen is er theoretisch gezien geen maximale lengte!

Enkele of dubbele vleugel

Een schaarhek wordt ook wel het schuifhek genoemd omdat het hek opent door het opzij te schuiven. Hierbij kan gekozen worden voor een enkele of een dubbele vleugel. Een enkele vleugel houdt in dat het totale hek naar één zijde open schuift. Bij een dubbele vleugel schuift een deel van het hek naar links, en het andere deel naar rechts. Dit heeft niet alleen een esthetische waarde, maar biedt ook oplossing in situaties waar er niet genoeg ruimte is om het pakket aan één zijde te plaatsen.

Bij een enkele vleugel betreft het pakket circa 20% van de totale breedte van het hek
Bij een dubbele vleugel betreft het pakket twee keer 10% van de totale breedte van het hek (10% links en 10% rechts)

Wegdraaibaar pakket

In sommige situaties is zelfs een dubbele vleugel niet genoeg oplossing om het pakket van het hek in open stand weg te werken. Het is daarom ook mogelijk om het pakket wegdraaibaar te maken. Het pakket kan tot 180 graden worden weggedraaid!

Gebogen schaarhekken

Voor het toepassen van schaarhekken (schuifhekken) bestaan er vele mogelijkheden. Een daarvan is de soort gebogen schaarhekken. Gebogen schaarhekken zijn uitstekend toepasbaar op plaatsen waar rechte beveiligingsproducten niet kunnen worden gemonteerd.

IDEA Schaarhek – De eenvoudige oplossing voor het afsluiten van ruimtes!

Speciaal voor plekken waar behoefte is aan een simpele afsluiting van een ruimte of doorgang is het IDEA schaarhek in het leven geroepen. Het IDEA hek is heeft geen boven- of onderrail en rijdt op wieltjes. Het hek is echt bedoeld voor plekken waar behoefte is aan een simpele afsluiting en dus juist geen behoefte is aan een vast, massief hek.

Bekijk de verschillende designs

Classico model

Giotto model

TypeGiotto G1 / G2
MateriaalGegalvaniseerd staal of RVS profielen
Profieldikte1,5 mm / 1,8mm
Pantsergewicht per m²15kg / 17kg
Maximale breedte30.000mm
Maximale hoogte6.000mm

Etrusco model

TypeEtrusco E1 / E2
MateriaalGegalvaniseerd staal of RVS profielen
Profieldikte1,5 mm / 1,8mm
Pantsergewicht per m²15kg / 17kg
Maximale breedte30.000mm
Maximale hoogte6.000mm

Iris model

TypeIris I1
MateriaalGegalvaniseerd staal of RVS profielen
Profieldikte1,5 mm
Pantsergewicht per m²15kg
Maximale breedte30.000mm
Maximale hoogte6.000mm