Hoe werkt warmte werend raamfolie?

Raamfolie kan verschillende functies hebben: zonwering, privacy, en veiligheid. De raamfolies die gebruikt worden als zonwering zijn tegenwoordig met name voor (hoge) kantoorpanden niet meer te missen. Het is op de werkvloer van groot belang om een goede werkomstandigheid te creëren voor het personeel. Dit wordt deels behaald door goede zonwering. Met de steeds warmer wordende zomers zijn deze folies een ideale oplossing!

Hoe werkt het dan?

Zonwerende folies werken op basis van de stralingsreflectie. De spiegeling in het folie heeft als functie om de energierijke straling van de zon weg te kaatsen. Het folie fungeert als een spiegel die de straling weg kaatst, vóórdat hij binnen kan komen. De straling komt hierdoor dus niet het pand binnen en zodoende ontstaat er ook geen warmte binnen. Hiermee creeren we een zeer aangenaam werkklimaat voor het personeel en besparen we tegelijkertijd op de energie- en koellasten.

Zonwering

Schematische weergave van de werking

Bovenstaande afbeelding geeft schematisch weer hoe het werkt: de energierijke straling van de zon komt bij een raam zonder folie gewoon binnen, waarna de warmte ontstaat. Bij raam met folie wordt de straling weerkaatst en komt het dus niet het pand binnen. Hiermee kan tot circa 90% van de warmte die via het glas ontstaat worden voorkomen.

SECURFOL chrome en silver

De beste zonwerende raamfolie

De Chrome 285 en Silver 285 raamfolie zijn de beste zonwerende raamfolies in de markt. De twee folies reflecteren tot 90% van de energierijke straling en hebben tevens een licht werende werking. Het één richting spiegeleffect zorgt er ook voor dat er privacy ontstaat voor het personeel, terwijl de doorkijk naar buiten in tact blijft.

Securfol data sheet

SECURFOL color

Zonwering passend bij de uitstraling van het pand

De zonwerende kleur folies van SECURFOL worden onderscheiden in vier typen: Azur (blauw), Brons (lichtbruin), Copper (bruin) en Green (groen). Deze folies reflecteren tot circa 80% van de straling en dragen bij aan de uitstraling van het pand! Overige kleuren zijn ook beschikbaar, echter worden deze gebruikt als Design en Privacy folie.

Spectra

Het transparante zonwerende folie dat de uitstraling van het pand in tact houdt

Het Spectra folie is een speciaal behandeld folie dat transparant blijft en tegelijkertijd bescherming biedt tegen de warmte. Het folie reflecteert tot ongeveer 55% van de energierijke straling en zorgt er dankzij haar transparantie voor dat de uitstraling van het pand in tact blijft.