De Leeuw Protection Systems werkt met binnenzonwering van het merk Multifilm: met afstand het best presterende binnenzonwering ter wereld. Het systeem is als enige binnenzonwering bekroond met een geaccrediteerde gelijkwaardigheidsverklaring als het gaat om de warmtewerende eigenschappen in vergelijking tot buiten zonwering.

Dit betekent dat het bijdraagt aan het behalen van de EPC-normering en een bevestiging dat het een zeer grote bijdrage levert bij het behalen van de nieuwe BENG-normering. De hoge reflectiewaarde van het folie zorgt ervoor dat er tot wel 88% van de warmte kan worden geweerd, terwijl het doorzicht naar buiten uitstekend blijft. Daarbij is het systeem ook nog eens onderhoudsvrij, heeft het twee ingebouwde reinigingsborstels én heeft het ook een energiebesparende werking.

Warmte ontstaat door straling vanuit de zon. Deze straling is op zichzelf geen warmte en heeft dus ook nog geen temperatuur. De energie van een zonnestraal zet zich pas om in warmte, zodra het zich projecteert op een voorwerp en de warmte geabsorbeerd kan worden. Dit is bijvoorbeeld ook hoe wij warmte ervaren. Onze huid absorbeert de straling en wordt daarmee omgezet in warmte.

MULTIFILM reflecteert deze energieke straling. Bij een screen krijgt de zonnestraal geen kans zich te projecteren. De aluminium coating zorgt ervoor dat deze straling direct weerkaatst terug naar buiten. De reflectie van de straling vindt plaats vóórdat het in warmte verandert. Zo kan het niet de ruimte binnentreden. De enige warmte die ontstaat is de straling die door het glas zelf wordt geabsorbeerd. Afhankelijk van het glastype kan op die manier tot circa 88% van de zonne-energie weren.

Het gestempelde foliedoek zorgt ervoor dat het scherpe daglicht diffuus wordt gemaakt. Hierdoor ontstaat geen hinderlijke schittering op beeldschermen. Kortom,  optimaal daglicht zonder dat het zicht naar buiten wordt belemmert. Gegarandeerd een fijne werkomgeving!

Rolgordijnsystemen

Rolgordijnsystemen voor verticale oplossingen. De zeer compacte casettes gaan tot 8 meter hoog en 3 meter breed.

Paneelgordijnen

Het paneelgordijn is speciaal ontwikkeld voor brede of hoge glaspuien. Deze gevels hebben een representatieve functie waarbij licht en openheid een grote rol spelen. Het Paneelgordijn systeem werkt door middel van een railsysteem waar de panelen op kunnen bewegen. De rails kunnen vrij of gekoppeld bewegen en hebben de mogelijkheid om in verschillende maatvoering geleverd te worden.

Daglichtfilters

Het rolgordijnsysteem wordt op advies van Visio of Bartimeus, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, ook regelmatig toegepast bij mensen met zichtproblemen. Visio verricht in een speciaal lichtlab metingen bij mensen met zichtproblemen. In het advies van de lichtdeskundige wordt vermeld welk type lichtwering het beste toegepast kan worden. Wanneer een hoge helderheid in het licht irritaties veroorzaakt, kan het systeem een goede oplossing zijn. De zichtproblemen en ook de hoeveelheid licht kunnen per dag wisselen, daarom wordt vaak een dubbel systeem met twee verschillende soorten folie geadviseerd.

Horizontale zonwering

Als oplossing voor licht en warmte problemen bij horizontale toepassingen zoals dakkoepels, atria, lichtstraten en hellende gevels heeft MULTIFILM een systeem ontwikkeld: MULTISKY. Het systeem bestaat uit twee cassettes: één cassette met folie en veer en één cassette met motor. Het rolgordijn blijft door de veer op spanning waardoor hellende en horizontale montages mogelijk zijn! De trekbanden worden in de zijgeleidingen weggewerkt en zijn dus niet zichtbaar.