De Leeuw Zonwering is gespecialiseerd in enkele van de best presterende oplossingen die verkrijgbaar zijn. Onze focus ligt op hoogwaardige warmte- en lichtwerende oplossingen. Ons doel? De allerbeste oplossing bieden!

Raamfolie

Raamfolie kan verschillende functies hebben: zonwering, privacy, en veiligheid. De raamfolies die gebruikt worden als zonwering zijn tegenwoordig met name voor (hoge) kantoorpanden niet meer te missen. Het is op de werkvloer van groot belang om een goede werkomstandigheid te creëren voor het personeel. Dit wordt deels behaald door goede zonwering. Met de steeds warmer wordende zomers zijn deze folies een ideale oplossing!

Foliescreens (binnen)

Het systeem is als enige binnenzonwering bekroond met een geaccrediteerde gelijkwaardigheidsverklaring als het gaat om de warmtewerende eigenschappen in vergelijking tot buiten zonwering. Dit betekent dat het bijdraagt aan het behalen van de EPC-normering en een bevestiging dat het een zeer grote bijdrage levert bij het behalen van de nieuwe BENG-normering!

De hoge reflectiewaarde van het folie zorgt ervoor dat er tot wel 88% van de warmte kan worden geweerd, terwijl het doorzicht naar buiten uitstekend blijft. Daarbij is het systeem ook nog eens onderhoudsvrij, heeft het twee ingebouwde reinigingsborstels én heeft het ook een energiebesparende werking.

Daglichtfilters (binnen)

Het rolgordijnsysteem wordt op advies van Visio of Bartimeus, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, ook regelmatig toegepast bij mensen met zichtproblemen. Visio verricht in een speciaal lichtlab metingen bij mensen met zichtproblemen. In het advies van de lichtdeskundige wordt vermeld welk type lichtwering het beste toegepast kan worden.

Wanneer een hoge helderheid in het licht irritaties veroorzaakt, kan Multifilm een goede oplossing zijn. De zichtproblemen en ook de hoeveelheid licht kunnen per dag wisselen, daarom wordt vaak een dubbel systeem met twee verschillende soorten folie geadviseerd.

Technisch textiel (binnen)

Als tegenligger van het folierolgordijn zijn er ook systemen vervaardigd met hoogwaardig technisch textiel. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar met hoogwaardig textiel, in plaats van folie. De doeken die geleverd kunnen worden zijn beschikbaar in verschillende kleuren, en met verschillende eigenschappen op energetisch en lichttransmissieniveau.

Buitenzonwering zip screens

Een zipscreen is een van de meeste bekende en effectieve manieren van zonwering. Het zonwerende doek heeft dankzij zijn deels open structuur een goed doorzicht, terwijl er een zeer hoge prestatie op gebied van zon- en lichtwering wordt behaald. Een zipscreen bestaat uit een oprolbaar doek met een onderlijst welke in een omkasting opgerold wordt. Het doek van een zipscreen wordt met een rits geïntegreerd in de zijgeleiding en zorgt daarmee dat het doek goed strak blijft hangen én windvast tot windkracht 8 is. De doeken fabricaat glasvezel of polyester zijn beschikbaar in honderden kleuren, met diverse specifieke eigenschappen op lichttransmissie en warmtewering niveau.

Buitenzonwering structurele lamellen luifel

In het bijzonder bij ramen in zuid gerichte gevels bieden horizontale luifels de ideale oplossing voor het beheer van de warmtetoetreding door zoninstraling, zonder het vrije doorzicht te belemmeren. Tijdens de zomer, bij hoge stand van de zon, bieden ze een ideale bescherming tegen oververhitting. Tijdens de winter, wanneer de zon laag is, laten ze de warmte in het gebouw binnen. Bovendien zijn deze luifels zeer onderhoudsvriendelijk.

Structurele zonwering biedt naast uitstekende warmte werende eigenschappen ook de mogelijkheid om uw pand of woning extra uitstraling te geven.

De oplossingen bestaan uit verschillende systemen met de keuze tussen vaste of verstelbare lamellen. Alle systemen worden op maat van uw pand en/of woning ontworpen en geïnstalleerd door eigen vakbekwame medewerkers.

Service en onderhoud

De Leeuw Zonwering biedt service en preventief onderhoud aan alle type zon- en lichtwering, ongeacht het merk. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van regulier onderhoud aan uw installaties, controle op het functioneren en optimale performance.

Tijdens preventief onderhoud worden uw installaties geïnspecteerd op de algehele staat van onderhoud, werking van de veiligheden en worden eventuele slijtage onderdelen vervangen. Na uitvoering onderhoud zal er een checklist worden opgemaakt, waarin onze bevindingen zijn genoteerd. Na elke controlebeurt staat De Leeuw garant voor het optimaal en bedrijfszeker functioneren van uw installaties. Het onderhoud wordt door onze eigen gekwalificeerde monteurs uitgevoerd, waardoor wij de kwaliteit van de geleverde diensten kunnen waarborgen. Een onderhoudscontract bij De Leeuw biedt het hele jaar door voordelen. Zo krijgt u behalve periodiek onderhoud aan uw installaties tevens prioriteit bij storingen en speciale korting op materiaal en arbeidsloon.