Referentie

Binnenzonwering technisch textiel bij school De Stek in in

12 maart 2024

De Leeuw Protection Systems heeft de binnenzonwering verzorgd bij De Kardinaal de Jong school in Alkmaar. Deze school is geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor leren anno 2024.

Tijdens de renovatie is er kritisch naar de bestaande buitenzonwering gekeken en is besloten om deze gedeeltelijk te vervangen voor een goede technische binnenzonwering welke, naast  dat deze het licht filteren waardoor er altijd een goed leerklimaat is, ook als extra eigenschap een geluiddempende functie heeft. Iets wat een prettig voordeel is omdat in het nieuwe ontwerp van deze school allemaal leerpleinen zijn gemaakt waar kinderen samen spelen, werken, ontdekken en doen.

Dit sound-absorberend doek weert ook ruim 50% van de warmte, heeft een brandvertragende werking en een lichttransmissie van 6%.

De Leeuw Protection Systems heeft per lokaal en gevel gekeken naar de beste oplossing. Op die plaatsen waar de nadruk op de geluiddemping ligt en minder overlast van direct instralend licht zal zijn, zijn de rolgordijnen in bestaande koven gemonteerd en hangen vrijhangend voor de raampartij langs. Op plaatsen waar men wél meer overlast van licht en/of warmte zal krijgen, hebben we de doeken ingesloten in cassettes met zijgeleidingen netjes gecoat in de kleur van de kozijnen.

Bij de deuren naar buiten draait het rolgordijn mee in de draairichting waardoor het veilige vluchtweg is. Een aantal rolgordijnen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals bovenramen in de aula en het trappenhuis zijn elektrisch uitgevoerd met een accumotor welke opgeladen wordt met een zonnepaneel.

Bij een grote renovatie hoort ook een nieuwe naam, dus de school gaat voortaan als De Stek door het leven. En onze technische textiel heeft een mooie bijdrage aan deze stek.