Referentie

Nieuwe schaarhekken bibliotheek Bouwlust in schaarhek

11 maart 2021

Eind februari 2021 heeft De Leeuw Protection Systems 3 nieuwe schaarhekken voor bibliotheek Bouwlust geplaatst. Het doel van de schaarhekken is om de ruimtes binnen de bibliotheek te kunnen scheiden van elkaar.

Schaarhekken op maat

Bij het plaatsen van de nieuwe schaarhekken is gebruik gemaakt van het Classico C2 model van Front Security. Dit Classico C2 model is dubbel vleugelig, hierdoor opent het schaarhek naar twee zijdes. Bij het ontwerp is rekening gehouden met diverse aspecten, waardoor dit exemplaar nog unieker is geworden. Zo is de handgreep op maat gemaakt en zijn de schaarhekken gemoffeld in grafiet. Tot slot is er ook nog gebruik gemaakt van een verzonken onder rail. Dit houdt in dat deze is weggewerkt in de vloer.

Extra beveiliging na sluitingstijd

Door het plaatsen van de nieuwe schaarhekken wordt de algemene ruimte afgesloten van de boekenkasten en computers. Hierdoor zijn de betreffende spullen extra beveiligd na sluitingstijd.

Door de moderne vormgeving van de bibliotheek was het van belang dat de schaarhekken hier in zouden passen. Het ontwerp is verzorgd door René Mensink Architecten, die voor dit project rekening heeft gehouden met alle criteria.

Door een mooie samenwerking zijn de nieuwe schaarhekken voor bibliotheek Bouwlust keurig opgeleverd.