Referentie

Sequential Shutters voor passagiersbruggen in rolluik|luchthavenrolluik

7 maart 2023

Front Security heeft al meer dan 500 sequential Passanger Boarding Bridge shutters over de hele wereld geleverd. Onder andere op de volgende locaties: Amsterdam, Parijs (Orly en CdG), Frankfurt, Dusseldorf, Munchen, Nice, Nantes, Bordeaux. Geneve, Zurich, Wenen, Abu Dhabi etc. etc.

Deze Sequential Passenger Boarding Bridge Shutter is ontwikkeld samen met de technische know-how van Aeroport de Paris (ADP). Het rolluik bestaat uit twee delen, aan elkaar verbonden met speciale banden.
De operator die de brug naar het vliegtuig moet sturen opent in eerste instantie alleen het bovenste deel van de Sequential shutter. Het onderste deel blijft op zijn plaats, zie filmpje. Hierdoor staat de operator veilig achter het rolluik en functioneert het rolluik als valbescherming. Pas als de brug bij het vliegtuig is kan het onderste deel van het rolluik worden geopend en kunnen de passagiers vrij in- en uit lopen.

De Sequential Shutter is ontworpen als vervangen van de conventionele deuren. Het zorgt ervoor dat de operator een vrij zicht heeft op datgene wat er rondom en voor hem gebeurt en het geeft een perfecte valbescherming door de mogelijkheid om tot het laatste moment te wachten voor het rolluik geheel geopend hoeft te worden. Daarnaast is de operator goed beschermd tegen alle weersomstandigheden.